:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

XXIX. Mikulás-kupa

A COVID-járvány miatt 2020-ban és 2021-ben is elmaradt a Mikulás-kupa, de idén december 3-án - sorozatban már a 29. alkalommal - rendezték meg az amatőr úszóversenyt, amely az elmúlt időszakban is töretlen népszerűségnek örvendett a gyermekek körében. Ezt a tényt támasztja alá az indulók létszáma is: a Kistarcsai Városi Uszodában közel 200 fő, öt és tíz év közötti gyermek nevezett be a versenyre! Hat korosztály indulói négy úszásnemben, gyorsúszásban, hátúszásban, mellúszásban és vegyesben mérhették össze erejüket a versenyzők. Korcsoportonként - az egyéni futamok után - a szülő-gyermek, valamint a 4 fős váltók versenyét is megrendezték. A délelőtt kilenc órakor kezdődött programra a házigazda kistarcsai gyerekeken kívül Budapest III., XI., XV., XVI. kerületei, Gödöllő, Nagytarcsa, Kerepes, Veresegyház, Csömör, Aszód, Szentendre, Szigetszentmiklós és Isaszeg, amatőr úszói jöttek el.

a_kozonseg_nagy_lelkesedessel_buzditotta_a_versenyzoket_dsc_0036.jpg

A legfiatalabbak mindössze hat-, a legnagyobbak pedig tízévesek voltak, zömmel alsó tagozatos tanulók, de akadt óvodás gyermek is az indulók között. Az edzők, szülők és hozzátartozók nagy lelkesedéssel buzdították a versenyzőket a medence széléről.

Korcsoportonként az első három helyezett érmet kapott. Az aranyérmesek jutalma - a Decathlon Áruház felajánlásával – ajándék sportszerek voltak. A váltóverseny győztesei még ráadásként átvehették az Illés Cukrászda tortáját is. A legtöbb versenyzőt (36 fő) Veresegyház csapata indította, így idén ők nyerték el a Mikulás-kupát.

Minden versenyző kapott egy pólót és egy mikulás csomagot. A legkisebbeknek az érmet és az ajándékot a Mikulás adta át, a 2016-os és 2017-es korcsoport versenyzőinek Csampa Zsolt képviselő, a Humánpolitikai Bizottság elnöke gratulált, a legnagyobbaknak pedig Juhász István polgármester adta át az érmeket.

a_valtoverseny_gyozteseinek_juhasz_istvan_polgarmester_adta_at_az_ermeket_es_a_tortat_dsc_0061.jpg

A program fő szervezője Szemán Gergely sportreferens-uszodavezető volt. A szervezés előkészítésében és lebonyolításában közreműködött - Pongrácz Viktória vezetésével - a Kistarcsai VMSK.

A sportesemény támogatói voltak: Kistarcsa Város Önkormányzata, Kistarcsai VMSK Kft., Decathlon, Nova Bau Hungary Kft., MiraBer Bt., RAVAK Hungaria Kft., Illés Cukrászda, Lavet Kft., Kistarcsai Ingatlanközpont, Ferenczi Épületgépészeti Kft.

A szervezők mindig örülnek annak, ha – egy-egy megmérettetés alkalmával - a kistarcsai úszóknak is sikerül a legjobbak közé kerülniük: idén a 25 méteres medencében többen is kiemelkedő időt úsztak a KVSRC (Kistarcsai Vízisport és Rekreációs Club) és a V.U.K. (Vízilabda és Úszó Klub Sportegyesület) versenyzői közül:

 

25 m fiú gyors (2014):          1. Cserháti Kolos KVSRC 18,84

                                               3. Szepesi Marci V.U.K. 19,78

50 m fiú gyors (2012):          3. Markesz Dominik V.U.K. 42,06

25 m fiú hát (2014):              3. Nagy Dávid V.U.K. 24,03

25 m fiú hát (2015):              3. Kiszeli Veres Péter V.U.K. 27,66

25 fiú mell (2014):                 2. Nagy Dániel V.U.K. 28,84

100 m fiú vegyes (2012):      2.  Markesz Dominik V.U.K. 118,22

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése