:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

V. Kistarcsai Sport- és Családi Nap

Ragyogó napsütésben, szabadtéri programokhoz ideális körülmények között, az Ifjúság téren felállított színpadon fél kilenckor Szemán Gergely képviselő, főszervező ünnepélyesen megnyitotta az ötödik Kistarcsai Sport- és Családi Napot.

A program már sokkal korábban elkezdődött, hiszen reggel hét órától várták a nevezőket az uszoda bejáratához a Deák Zoltán Emléktúrára, amely már a 13. Kistarcsai Teljesítménytúra volt. Idén is négy táv közül lehetett választani: 6, 14, 20 és 28 km-es útvonal a kistarcsai, illetve az isaszegi dombokat érintve cserjés, fás, gyakran vadvirágos rét vagy megművelt terület mellett vezetett. A közel 200 indulóból legtöbben a 6 és a 14 km-es távot választották. Az erdei barangolás, vagy inkább kihívás ellenőrző pontjain középiskolás diákok, valamint a számos túra nyomvonalát kijelölő Deák Zoltán régi barátai segédkeztek, ezáltal is emlékezve egykori túratársukra. A célba érkezők kitűzőt, emléklapot, frissítőt és zsíros kenyeret kaptak a rendezőktől.

dsc_0009.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az V. Kistarcsai Sport- és Családi Nap ünnepélyes megnyitója után Fera-Both Csilla, vagy ahogy Kistarcsán ismerik, GYMSTICK Csilla melegítette be a futóverseny résztvevőit. Hivatalosan 180-an neveztek. A versenyt 400 méteres és 3 km-es távon hirdették meg. Először a 400 méteres táv versenyzőit indították el, majd a 3 km-es verseny résztvevői sorakozhattak fel a rajtvonalra. A legfiatalabb versenyző 2 éves volt, míg a legidősebb 70 év feletti.
Idén a futókat Juhász István polgármester és Szemán Gergely képviselő kerékpárral vezette fel. A futók között ott volt Staicu Simona, a Simándy József Általános Iskola testnevelő tanára, maratonista olimpikon is, aki elsőként ért célba a nők 3 km-es mezőnyében. A fiúknál a Kistarcsai Vízisport és Rekreációs Club versenyzői taroltak, első helyen Józsa Botond végzett. A versenyen a legtöbb futót a Villámtánc Kulturális Egyesület indította, 47 fővel. Minden versenyző a célba érés után a frissítő mellett emlékérmet is átvehetett Pongrácz Viktóriától, a Kistarcsai VMSK Kft. ügyvezetőjétől. A futóversenyt a rendőrök, a közterület-felügyelők és a polgárőrök mellett Zsiák Péter alpolgármester biztosította. A futóverseny után a sportnap moderátora, Beszeda Gábor elsőként szólította színpadra Zumba Jucust, aki népes csapattal érkezett. A hangulat fergeteges volt az Ifjúság téren.

dsc_0965.JPG  dsc_0992.JPG

A színpadon vagy a színpad előtti téren 10 órától 13 óráig egymást váltották a helyi egyesületek bemutatói. A délelőtti programban szerepelt két flashmob program is, amely még újdonság volt a rendezvény történetében. A táncegyesületek közös koreográfiáját Anda László, a Jamland Hip Hop Tánc Egyesület vezetőjének irányításával mutatták be az Ifjúság téren.

A két flashmob bemutató között szerepelt a Villámtánc Kulturális Egyesület és a Sentinel SE. A Villámtánc Kulturális Egyesülettől már megszokhattuk, hogy minden városi eseményen nagy színpadi létszámban jelennek meg. A közönség nagy tapsát ugyanúgy megkapták a kezdő legkisebb gyerekek, mint a különböző versenyeken eredményes versenyzők.  A Sentinel SE taekwondo és hapkido bemutatója mindig tartogat valami izgalmasat. Hegyes Imre 4. danos taekwondomester és csapata látványos formagyakorlatokkal és önvédelmi bemutatókkal szórakoztatta a közönséget. Ezután a Marcipán SE táncbemutatóján több korosztály versenytáncosai villantották meg tehetségüket. Őket a Jamland, majd a Blero System Tánciskola követte a színpadon, akik három korcsoport színvonalas táncaival varázsolták el a közönséget. A Kistarcsai Kézisuli az uszoda előtti parkolóban bemutató mérkőzéssel vonzotta az érdeklődőket.

dsc_0024.JPG   dsc_0088.JPG

A fő programok mellett több olyan esemény is zajlott, amelyeket kimondottan kisgyermekes családoknak szerveztek. A délután 3 óráig tartó rendezvényen rengeteg kicsi is részt vett, akik - szülői felügyelet mellett - különböző ügyességi és sportjátékokat is kipróbálhattak. Nagy sikere volt az ugrálóvárnak, a mászófalnak és az íjászversenynek. A Zöld Híd program keretében az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás a gyerekeket - játékos feladványokon keresztül - a hulladék újrahasznosításával ismertette meg.

dsc_0019.JPG

Aki kihagyta a rendezvényt, ne bánkódjon, ugyanis június 3-án, a gyereknapon - szintén az Ifjúság téren - be lehet majd pótolni az elmaradt élményeket.

A Kistarcsai Sport- és Családi Napot a Kistarcsai VMSK Kft. szervezte, a rendezvény zavartalan lebonyolításában Szemán Gergely képviselő, Juhász István polgármester, Solymosi Sándor alpolgármester, Mira László, a KÖFE Kft ügyvezetője segédkezett.

A rendezvény támogatói voltak: Kistarcsa Város Önkormányzata, Juka Bt., Decathlon Csömöri Áruháza, Miraber Bt., Nova Bau Hungary Kft., Tekla Art Industries, Ravak Hungary Kft., Lavet Kft., Lamitrade Kft., KÖFE Kft., Kistarcsai Ingatlan Központ és a Kistarcsai VMSK Kft.

Polgár

A cikk a Kistarcsai Híradó 2023. 05. számában jelent meg:
https://www.kistarcsa.hu/cikk/kistarcsai_hirado_-_2023._evfolyam

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése