:: 
Nyitólap

Turistavezető képző létesül Kistarcsán

A Pest Megyei Önkormányzat vezetésével konzorciumi megállapodást kötött három település: Hévízgyörk, Kistarcsa és Perbál azért, hogy a Mária út (http://mariaut.hu) Pest megyei szakaszához kapcsolódó fejlesztések tárgyában összesen 400 milliós turisztikai pályázatot nyújtson be. (Maga a Mária út jelenleg két fő zarándokútvonalat ajánl: M01 Mariazell - Budapest - Máriapócs - Csíksomlyó illetve a M02 Częstochowa - Esztergom - Budapest - Međugorje utat, de további útvonalakat is terveznek.) Az alapkoncepció szerint Pest megyében egy zarándokút belépő és kilépő pihenőhely kialakítására kerül sor, továbbá egy zarándok vezetőképző központ létesülne centrális helyen, jó megközelítéssel. Perbálon kulturált turista pihenő, konferencia és képző hely, valamint kiállítóhely létrehozása, Hévízgyörkön zarándok-turista pihenőhely építése valósul meg. Kistarcsán zarándokvezető - turistavezető képző központ létesül a Széchenyi u. 33. alatti helyszínen – ez a Civil Ház utcafronti épületrésze, aminek elbontását önerőből Kistarcsa Város Önkormányzata vállalta.

A jelenlegi utcafronti – erősen leromlott állagú – épület elbontása után kerül kialakításra a mellékelt képeken, pdf-es rajzokon látható épületrész a Civil Ház hátsó részének meghagyásával. A képzési központban egy nagyméretű előadó terem létesül, amely kiállítási helyszínül is szolgál, illetve kisebb oktatótermek kerülnek megépítésre. Az új épület bruttó alapterülete 250 m2.

A 400 millió Ft-os projektköltségekből 172,3 millió Ft jut Kistarcsára, 133,1 millió Ft Perbálra, és 88,6 millió Ft Hévízgyörkre, amiből a tervezési költségeket, hatósági eljárások díjait, a kivitelezési munkálatokat, eszközök beszerzését és a műszaki ellenőrt kell kifizetni. A megyei önkormányzatra jutó 6 millió Ft-ból kell lebonyolítani a közbeszerzést, a projektmenedzsment feladatokat és kommunikációt.

A projekt kezdését a Pénzügyminisztérium támogató döntése határozza meg, amiről szintén tájékoztatást fogunk nyújtani.

1_maria_ut.jpg

2_maria_ut_attekinto_terkep.jpg

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése