:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Régió hírei

Tizenhat iskolát fejleszt a kormány Pest megyében

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta, öt Pest megyei tankerületi központban 16 köznevelési intézményt bővít, illetve épít a kormány 60 milliárd forintból.

Kásler Miklós azt mondta, a Nemzeti Köznevelési és Infrastruktúra Fejlesztési Program következő állomásaként négy új iskola épül, és 136 új tanteremmel bővítenek meglévő iskolákat Budapest környéki településeken.

A tárcavezető azt mondta, a 21. század követelményeinek megfelelő infrastruktúrát szeretnének kialakítani. Az új iskolák építésekor a legfontosabb szempontok, hogy legyenek egészségesek, energiatakarékosak, legyen alacsony az épületek szén-dioxid-kibocsátása és legyenek felszerelve a legkorszerűbb oktatási eszközökkel.

Az iskolaudvarok és környezetük kialakításában fontosak lesznek az ökológiai szempontok is

– mondta.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt mondta, a lakosságnövekedés Budapest agglomerációjában a legnagyobb arányú, és a Központi Statisztikai Hivatal előrejelzései szerint a következő évtizedekben akár 10-20 százalékos népességnövekedés is várható, ezért szeretné a kormány növelni az iskolai férőhelyek számát a főváros környékén.

Azt is mondta, Veresegyházán és Dunaharasztiban 24 osztályos, Csömörön és Kistarcsán 16 osztályos új iskola épül. Emellett Nagykovácsiban, Diósdon, Gyömrőn, Inárcson, Dunavarsányban, Délegyházán, Szigethalmon, Kismaroson, Sződön, Vácdukán, Őrbottyánban és Tahitótfaluban bővítik az iskolákat 8, 16, illetve 24 tanteremmel.

A kivitelezések - a tervezés és a beszerzések után - várhatóan 2021-ben kezdődhetnek el.

 

Forrás: Origo

https://www.origo.hu/itthon/20191121-16-iskolat-fejleszt-a-kormany-pest-megyeben.html

Tetejére