:: 
Nyitólap » Rendkívüli hírek

Szúnyoggyérítés lesz 2021. július 29-én, csütörtökön napnyugta előtt 1 órával

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A gyérítés melegköd képző gép alkalmazásával, járműről, földi úton történik.

Földi kémiai irtás időpontja: 2021. július 29. napján (csütörtök) napnyugta előtt 1 órával. 

Kedvezőtlen időjárási körülmény esetén (eső, szél) a pótnapok: 2021. július 30. (péntek) illetve július 31. szombat, napnyugta előtt egy órával.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény max. 0,6 liter/hektár mennyiségben kerül kijuttatásra, mely a melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A vegyszer a MÉHEKRE VESZÉLYES!

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.

Kérem fentiekről szíveskedjenek tájékoztatni helyi rokonaikat, szomszédaikat, ismerőseiket, hogy a kistarcsai lakosság minél szélesebb körben értesülhessen.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése