:: 
Nyitólap

Szúnyoggyérítés lesz Kerepesen 2022. június 29-én

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy Kerepes teljes területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés tervezett időpontja: 2022. június 29-e (szerda), napnyugta utáni órákban (20:30 után, hogy a méhek visszatérhessenek a kaptárakba). Amennyiben az időjárás miatt meghiúsul, úgy a pót időpont 2022. június 30-a (csütörtök) napnyugta után.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, melyet a Magyar Rovartani Társasághoz tartozó egészségügyi gázmester juttat ki földi melegködöléses eljárással.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A méhészeket kérjük, hogy a fent megjelölt napokon méheik biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket megtenni szíveskedjenek. 

A lakosság részére javasolt intézkedések: 

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése