:: 
Nyitólap

Számos új ötlet, jó gondolat született meg

Interjú Szemán Gergellyel, a Sport, Közlekedési és Közbiztonsági Bizottság elnökével

Szemán Gergely 2014 óta tagja Kistarcsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének. Aktív sportolóként kiemelkedő eredményeket ért el judo sportágban, diplomáját a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán szerezte rekreáció szakon. Jelenleg a Kistarcsai VMSK Városi Művelődési, Sportközpont és Könyvtár Nonprofit Kft. sportreferense, a Városi Uszoda vezetője. Nős, egy gyermek édesapja.

Az őszi önkormányzati választáson az 5. sz. egyéni választókerületben 47,74%-os meggyőző fölénnyel nyert. Ebben a ciklusban a Sport, Közlekedési és Közbiztonsági Bizottság elnökének választották meg.

Legutóbb júliusban nyilatkozott az önkormányzat lapjának. Akkor még nem sejtette, hogy bizottsági elnökként folytatja a munkáját. Mi a feladata ennek a bizottságnak?

Először is szeretném megköszönni a választópolgároknak, hogy az októberi önkormányzati választáson bizalmat szavaztak nekem, így a jövőben is képviselő-testületi tagként a város fejlődését szem előtt tartva végezhetem munkámat.

Juhász István polgármester úr felkérésére, valamint képviselőtársaim támogatásának köszönhetően a Sport, Közlekedési és Közbiztonsági Bizottság elnöki feladatait örömmel vállaltam, bár eléggé összetett és nagyon szerteágazó területetekről van szó.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján azt látjuk, hogy a lakosság körében egyre nagyobb igényként jelentkezett a forgalmi szabályok újragondolása, forgalomtechnikai eszközök beszerzése, kiépítése, valamint a közbiztonságot tovább növelő intézkedések bevezetése. A gyorsabb döntés és a hatékonyabb működés érdekében határozott úgy a képviselő-testület, hogy a Közbiztonsági és Közlekedési Munkacsoport helyett létrehozza a Sport, Közlekedési és Közbiztonsági Bizottságot.

A sporthoz kapcsolódóan figyelemmel kísérjük a sportlétesítményeink helyzetét, valamint a Humánpolitikai Bizottsággal véleményezzük és elbíráljuk a TAO-s, valamint a sport és civil szervezetek által benyújtott pályázatokat.

Az eltelt négy hónapban milyen problémákat sikerült megoldania?

Az 5 főből álló bizottsággal minden kérdésben közösen hozzuk meg döntéseinket, illetve tesszük meg javaslatainkat a képviselő-testület felé. Az elmúlt hónapok alapján azt látom, hogy egy nagyon hatékony munka kezdődött el és bízom benne, a jövőben is kitart. Számos új ötlet, jó gondolat született meg, amit az elkövetkezendő időszakban át kell ültetni az elméletből a gyakorlatba. Vannak olyan területek, aminek kidolgozására, kivizsgálására jóval több idő kell.

Kiemelten figyeljük az Ifjúság téri közlekedés okozta nehézségeket a reggel 7 és 8 óra közötti időpontban, javaslatot tettünk terelőbóják használatára. A parkolás okozta nehézségek kapcsán a frekventált időpontokban fokozott közterület-felügyeleti, polgárőri jelenlétet kértünk.

A 2019 novemberében megtartott bizottsági ülésen felkértük a polgármesteri hivatalt, hogy a Közbiztonági és Közlekedési Munkacsoport 2018 áprilisában javasolt, majd a képviselő-testület által elfogadott helyi utak forgalmi rendjének megvalósulását vizsgálja meg és tegyen javaslatot annak szükséges módosítására. Ezt azért is tartottam szükségesnek, mert több olyan utcát érintő problémát kell megvizsgálnunk, ahol a lakosság részéről folyamatosak egy adott útszakaszra vonatkozóan a különböző visszajelzések.

Továbbá a 2020-as önkormányzati költségvetésben 2 darab menetdinamikai küszöb (fekvőrendőr) kiépítésére biztosítottuk a szükséges forrást. Az egyik a Késmárki utca, Aradi utca közötti kereszteződésben, a másik a Bartók Béla utcában valósulhat meg.

A közbiztonság kérdése a Gödöllő környéki településeken kiemelt helyre került. Kistarcsán hogyan próbálják a lakosság biztonságérzetét javítani?

A kistarcsai rendőrőrs megépülésével úgy gondolom, hogy jelentős mértékben növekedett az emberek biztonságérzete, hiszen városunkban egész napos a rendőri jelenlét. Az elmúlt években Kistarcsa számos pontján kamerát szereltünk fel, a központi területeinken is megújítottuk, illetve kibővítettük kamerarendszereinket. Kiemelném továbbá a közterület- felügyelet, a polgárőrség és a rendőrség szoros együttműködését, mely nagyban hozzájárul a felmerült biztonságtechnikai problémák hatékony megoldásához.

A megnövekedett feladatai mellett az 5-ös számú választókörzet képviselőjeként mit tud tenni a saját körzetében?

Bár a feladataim valóban megnövekedtek, hiszen most már nemcsak a körzetem, hanem az egész városra is kiterjedő közlekedési és közbiztonsági kérdésekkel kell foglalkoznom, ettől függetlenül ez nem vesz el energiát és időt attól a közösségtől, akik bizalmat szavaztak nekem. Néha természetesen előfordul, hogy rajtam kívül álló okok miatt csúszik egy-egy árok létesítése, vagy például a földutakon a murvázást az időjárási viszonyok késleltetik, de igyekszünk ezeket minél előbb pótolni. Természetesen a jövőben is tovább fogok dolgozni azon, hogy minél élhetőbb városrészt építsünk. Úgy gondolom, hogy ezzel a jól összeszokott és jól együttműködő csapattal erre minden esélyünk megvan.

Az elkövetkező két hónapban több olyan rendezvény is szerepel a naptárjában, ami Elnök Úr nevéhez fűződik. Hol tartanak az előkészületek?

A kistarcsai Városi Uszodában 2020. március 28-án XXVIII. alkalommal rendezzük meg a Nyuszi kupa úszóversenyt, melyre a 2009 és 2014 között született gyerekek jelentkezését várjuk. 2020. május 1-én a IV. Kistarcsai Sport és Családi Napon ismét számos színes programot, sportolási lehetőséget kínálunk a mozogni, kikapcsolódni vágyóknak. A tavalyi évhez hasonló menetrenddel készülünk, a részletek kidolgozása jelenleg még folyamatban van. Szeretettel várunk minden érdeklődőt rendezvényeinken.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése