:: 
Nyitólap

Próbálok ott lenni, mindenhol

Interjú Csampa Zsolttal, a Humánpolitikai Bizottság elnökével

Csampa Zsolt 2014 óta tagja a Kistarcsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének, miután az önkormányzati választáson a 7. sz. egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjeként győzött.  2014-től a Humánpolitikai Bizottság elnökeként, valamint a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság tagjaként tevékenykedett. A 2019 októberében megtartott önkormányzati választáson a 7. sz. egyéni választókerületben 45.42%-os meggyőző fölénnyel nyert. Ebben a ciklusban ismét a Humánpolitikai Bizottság elnökekének választották meg.

A civil életben egy piacvezető biztosítótársaságnál dolgozik, felülvizsgáló szakértői munkakörben. Tanulmányait a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Közgazdasági szakán fejezte be, mint közgazdász. Gyerekkora óta a Kistarcsai Református Gyülekezet tagja, 22 éve presbitere és pénztárosa. Feleségével és három gyermekével Zsófialigeten él.

A beszélgetést kezdjük, az egy ével ezelőtti önkormányzati választással, hogyan értékeli a választás óta eltelt időszakot?

 Először is szeretném megköszönni a 7-es számú választókerülethez tartozó lakosság ismételt bizalmát, amivel megválasztottak képviselőnek. Választás után senki nem gondolta volna, hogy pár hónappal később az egész országot – világot megbénító vírushelyzet alakul ki és sajnos, ami a mai napig tart. Ez nagyrészt meghatározta a képviselői munka első évét. Sajnos azt lehet mondani, hogy elveszett egy év. Választáskor sok mindenkivel beszélgettem, tanácsokat kaptam és elismeréseket. Úgy érzem, hogy emiatt is sikerült ilyen jó eredményt elérni. Természetesen kaptam negatív kritikákat is, amit alázattal elfogadok és megteszek mindent, hogy mint képviselő tudjam a körzet minden egyes lakóját képviselni. Ezért is kérem a körzet lakóitól, hogy keressenek, forduljanak bizalommal hozzám. 

Az Ön körzetében mi a legfontosabb, ami megoldásra vár?

Úgy gondolom, hogy a legfontosabb az átmenő forgalom kordában tartása. Sajnos több utcára nagy nyomás nehezedik, nemcsak a forgalom miatt, hanem a gyorshajtás miatt is.  Az itt lakók pedig jogosan várják el, hogy megoldódjon, vagy legalábbis normalizálódjon a helyzet. Ezért is támogattam, hogy ne csak munkacsoport szinten foglalkozzunk a helyzettel, hanem jöjjön létre egy bizottság. Bízok benne, hogy sikerül kidolgozniuk egy jó megoldást. Körzet másik nagy gondja a bányából nyáron jelentkező bűz problémája, ami sajnos megoldásra vár. Természetesen, mint ahogy a választási ígéretembe is szerepelt, továbbra is aktuális a Terézia utca földes részén szilárd burkolatú út megépítése, amit pályázati vagy céltámogatás nélkül nem lehet megvalósítani. Előző ciklusban sikerült a körzetemben több járdát megépíteni, de fontos, hogy ez is tovább folytatódjon, ugyanúgy, mint az árkok rendbetétele.

Második ciklusát kezdte meg, mint a Humánpolitikai Bizottság elnöke. Mivel magyarázza, hogy ismét Önre bízták a bizottság vezetését?

Úgy gondolom, hogy az előző ciklusban sikerült megteremtenünk egy jól működő bizottsági szerkezetet. Sok-sok munkának köszönhetően polgármester úr és képviselőtársaim ismét bizalmat szavaztak, amit nagy megtiszteltetésnek vettem. Persze ez nagy felelőséggel is jár. Sokszor nem olyan látványos, mint más bizottsági munka, viszont én szeretem. Próbálok ott lenni, mindenhol, ami a bizottság szakterületéhez tartozik. Öröm volt számomra, hogy járványhelyzet miatt elhalasztott KIKE rendezvényen, a Születéspad megemlékezésén a 18. éveseket idén is én köszönthettem.

Végezetül: a központi elvonások mennyiben érintik az Ön bizottságát?

Szerencsére semmilyen mértékben nem érintette. Kistarcsa korábbi évek gazdaságos és felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően a gépjárműadó elvonása következtében jelentkező lyukat sikerült tartalékokból, átcsoportosításokból finanszírozni és nem kellett ollószerű elvonásokat bevezetni. Természetesen ilyenkor a bizottsági elnökök lobbiznak, hogy a szakterülethez tartozó forrásokat ne vonják el. A mi területünk pedig pont egy olyan terület, ahol első körben tőlünk történnek elvonások. De nem Kistarcsán! Egy máshonnan hozott példával szeretném az olvasóknak ezt szemléltetni. Sajnos sok helyről hallottuk, hogy a járványhelyzet miatt több önkormányzat esetében civil és sport szervezetektől megvonták a támogatásokat - belépett a fűnyíró elv. Ebben a nehéz helyzetben viszont fontos ezen szervezetek támogatása. Ezért nálunk a civil szervezetek, egyesületek a megnyert támogatási összegeket megkapták, sőt alkalmazkodtunk is; ha a pályázatuk a járványhelyzet miatt nem volt megvalósítható, és ha más fontos célra szerették volna a pénzt fordítani, akkor támogattuk a módosító kérelmüket.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése