:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Országos, közérdekű hírek

Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért

E kezdeményezést idén novemberben mind a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága, mind pedig a Magyar Állandó Értekezlet zárónyilatkozata egyhangú támogatásáról biztosította.

fejlec.jpg

 

Tisztelt Polgármester Úr/Asszony!

A Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezését 2019. április 30-án vette nyilvántartásba az Európai Bizottság hat év pereskedés után. Ez köszönhető Magyarország kormányának is, amely mellettünk avatkozott be a perbe. 2020. május 7-éig kell tehát egymillió aláírást összegyűjtenünk Európa legkevesebb hét államából.

Az az erkölcsi támogatás, amelyet az Önök önkormányzata nyújthat a kezdeményezés nyilvános aláírásával, új lendületet adna az online aláírások gyűjtésének az egész Kárpát-medencében, de szerte Európában, ahol magyarok élnek.

Ez év november 12-én a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága egyhangú állásfoglalást fogadott el, amely többek között felhívja „az anyaországi és külhoni nemzetrészekben élő magyarokat, hogy a polgári kezdeményezést aláírásukkal minél nagyobb számban támogassák.”

Rá három napra a Magyar Állandó Értekezlet zárónyilatkozatában a MÁÉRT tagszervezetei „arra biztatják a magyar közösségek képviselőit, hogy minél szélesebb körben nyújtsanak tájékoztatást a Nemzeti Régiókért európai polgári kezdeményezésről, hangsúlyozzák az aláírások összegyűjtésének fontosságát. Üdvözlik, hogy a Rákóczi Szövetség ezúttal is közreműködik a magyarországi aláírásgyűjtésben.”

Bízom az Ön településének polgáraiban, hogy szolidárisak az elszakított területeken élő magyarsággal, hiszen nemzeti érdek az, hogy Székelyföld, Kalotaszeg, Partium, Felvidék magyar többségű vidékei kulturális identitásukat megőrizzék.

Kérem ezért Önt, hogy ösztönözze saját önkormányzatának képviselőit, hogy ők is írják alá a kezdeményezést, és a települése civil szervezeteit, hogy segítsenek az aláírásgyűjtésben. Remélve, hogy a kezdeményezésünk valamennyi helyi képviselő bizalmát élvezi majd, engedje meg, hogy javasoljam a képviselők számára, hogy lehetőség szerint elektronikusan írják alá a kezdeményezést az alábbi hivatkozásra kattintva:

 https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

Az adatok megadását követően a rendszer automatikusan felajánlja a lehetőséget, hogy az aláírás tényét az illető megossza a Facebook-on vagy Twitteren keresztül. Ez egyben remek módja annak, hogy ki-ki a saját ismerőseit és követőit, a saját gondolataival buzdítsa a kezdeményezés támogatására.

A fenti linkhez el lehet jutni a www.nemzetiregiok.eu oldalon a Támogatom gombra kattintva is, továbbá a támogató ív letölthető a http://nemzetiregiok.eu/prints/ oldal Nyomtatványok menüpontja alól.

A támogatását előre is köszönöm Önnek, illetve települése valamennyi polgárának.

Marosvásárhely,  2019.11.29.                                                                                              

                                                                           Izsák Balázs 

        a Székely Nemzeti Tanács elnöke       

szekely-nemzeti-tanacs.jpg

Tetejére