:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

Mindenki Karácsonya 2022

Az eső miatt a Csigaház melletti téren rendezték meg

 
 
Idén december 10-én rendezték meg a Mindenki Karácsonyát Kistarcsán. Az időjárás alaposan átírta az előzetesen meghirdetett forgatókönyvet. A Meteorológiai Intézet előrejelzése alapján már a hét elején tudni lehetett, hogy a tervezett időpontban nagy eső lesz Kistarcsán, így a főszervezők úgy döntöttek, hogy a város nagy évzáró rendezvényét áthelyezik a Csigaház melletti térre, ezért minden lehetséges fórumon meghirdették a helyszín módosítását. A cél érdekében mindent elkövettek, hogy a programokat zavartalanul megtarthassák. A karácsonyi vásárt és a Mikulás programot áthelyezték a Csigaházba, az együttesek és a fellépők pedig egy 300 m2-es sátorban felállított színpadon szerepelhettek. A sátorban és a színpadon öt gázmelegítő hőgombát is felállítottak. A gyerekek, a szülők, a nagyszülők és a közönség így az esőtől védve, biztonságban élvezhették a kültéri és a beltéri programokat.

A Kistarcsa Város Önkormányzata által támogatott rendezvényen a Csigaházba telepített adventi vásár már kora délután fogadta az érdeklődőket. A Csigaház teljesen megtelt árusokkal, ahol kézműves édességek, sajtok, mézek mellett egyedi karácsonyi díszeket, ékszereket, gyertyákat, fazekas tárgyakat, szappanokat és kézzel készített ajándékokat lehetett vásárolni. Nagy sikere volt a vegán szabolcsi töltött káposztának, amit egy lelkes kistarcsai fiatalember, Kovács Tibor és segítője Novák Dézi készített és saját költségükön ajánlottak fel mások megajándékozására. Összesen 160 adag különleges töltött káposzta fogyott el a rendezvényen. Céljuk a felelős állattartásra való figyelem felkeltése volt.
a_karacsonyi_vasar_az_eso_miatt_a_csigahazba_kerult_dsc_0149.jpg
A legnépszerűbb most is a Mikulás volt, aki a színpadon kialakított installáció előtt várta a gyermekeket és osztogatta a csokoládét és a szaloncukrot, melyet a Fincsi Lángos, a Zsófialigeti Zöldséges és a Sárvári ABC-Kft.-nek köszönhettünk. Az ajándékon kívül – a digitális telefonoknak köszönhetően - egyre nagyobb igény van a közös fotók készítésére is. Így a kistarcsai Mikulás, azóta már biztos, hogy nagyon sok család fényképalbumába bekerülhetett.

a_mikulas_csokoladeval_es_szaloncukorral_kinalta_a_gyerekeket_dsc_0137.JPG
A szervező Kistarcsai VMSK csapata - a megváltozott körülmények ellenére - most is mindenre odafigyelt. A nagy sátor mellett felállított standjukon ingyen kínálták a meleg teát, forralt bort és süteményeket. A finom falatokat és az italokat az A Bisztró, az Illés Cukrászda és a JÓkenyér Pékség biztosította. Nincsen adventi vásár kürtöskalács és sültgesztenye nélkül. A rendezvény ideje alatt folyamatos sor állt mindkét árusító hely előtt.
Idén is nagy sikere volt a gyermekek körében az adventi kisvonatnak. Délután három órától este hétig térítésmentesen, félóránként indult a Szent Imre szobortól a piros „mesevonat” és a Thököly út, Árpád vezér utca, Berényi utca, Csömöri utca, Határ út, Kolozsvári utca, Hunyadi utca útvonalon – az eső ellenére – zsúfolásig megtelve rótta a köröket. A program a Multigroup Kft. és az EXIM KÁBEL Kft. támogatásával valósult meg.
 
a_kisvonat_a_szent_imre_szobortol_indult_dsc_0179.JPG
 
Délután négy órakor Juhász István polgármester rövid köszöntővel nyitotta meg a város évzáró rendezvényét. A műsorban először a Villámtánc SE táncosait láthatta a közönség. Az egyesület minden korcsoportja szerepelt, az előadásuk az adventhez kapcsolódott. Villám Vera tanítványai között most is ott voltak az egyesület országos és nemzetközi szinten sikeresen szereplő versenyzői. A táncosok műsora után Szulák Andrea lépett a színpadra, őt követte DJ Dominique, majd a gyerekek kedvenc zenekara, az Alma együttes koncertje. A gyerekek és a szülők is együtt énekelték a zenekar legismertebb slágereit az együttes frontemberével, Buda Gáborral. Nagy sikert aratott Sidó Zoltán a RIVAL zenekarral. A kistarcsai rockénekes méltán kapott nagy tapsot a hazai közönségétől. Az estet Betty Love, vagyis Boros Bernadett fellépése zárta.

alma_egyuttes_koncertet_adott_dsc_0226.jpga_villamtanc_se_kis_tancosai_dsc_0117.JPG 
A városi rendezvényt támogatta: Kistarcsa Város Önkormányzata, LAVET Kft., Nova Bau Hungary Kft., Kistarcsai Ingatlan Központ, MiraBer Bt., RAVAK Hungaria Kft., JUKA Járműjavító Bt., Illés Cukrászda, Ferenczi Épületgépészeti Kft., Multigroup Kft., EXIM KÁBEL Kft., Elemnagyker Magyarország Kft., A Bisztró, Jókenyér Pékség, Ritecz László vállalkozó, Zsófialigeti Zöldséges, Fincsi Lángos, Sárvári ABC-Kft.

Gratulálunk a Kistarcsai VMSK Kft.-nek a szervezésért!
 
Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése