:: 
Nyitólap

Második adag teszt bevetésére is szükség van

Újabb 200 Covid tesztet vett az önkormányzat 

Továbbra is folytatódik a november folyamán Kistarcsán indított - az Országban szinte egyedülálló tesztelés. László Márton Endre fáradhatatlanul rója az helyi utakat, a SZENT MÁRTON GYERMEKMENTŐ SZOLGÁLAT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY autójával, hogy a koronavírus gyanús betegek az átlagnál hamarabb kerüljenek szűrésre. A szűrés feltétele ugyanaz, mint országosan mindenhol: Lakos a körzeti orvossal  egyeztet gyanú esetén, a körzeti orvos regisztrálja a központi rendszerbe a covid gyanús esetet. Reggeli órákban az Országos Mentőszolgálat rendszerébe kerülő helyi esteket megkapja az alapítvány, és az autó  elindul Mártonnal címekre levenni a rapid (gyors) tesztet és szükség estén a PCR tesztet is, pont úgy, mint a mentők országszerte. Azzal a jelentős különbséggel, hogy a fertőzöttek közvetlen tanácsokat kapnak a helyzet kezelésére, és mindezt egy napon belül.

Az OMSZ a PCR teszt levételéhez szükséges eszközöket és a védőfelszerelést adja, s ezen kívül rádiós kapcsolat van az autóban a központtal. A nap végén a levett tesztekkel még bemegy a Fővárosi központba és leadja az aznapi eredményeket és a PCR teszt mintákat.

Ezen feladatok mellett az intézményeinkben, önkormányzati cégeknél és az önkormányzatnál felmerülő gyanús eseteket is szűri, természetesen az üzemorvosokkal és körzeti orvosokkal egyeztetve, hogy a város működésében ne okozzon fennakadást lehetőség szerint a fertőződések, amit természetesen felvisz a központi rendszerbe. Heti szinten, nagyságrendileg száz darab a László  Márton által elvégzett szűrések száma.

A gyors tesztekből kapunk valamennyit az OMSZ-tól, de beszerzésre és átadásra került a második 200 darabos kontingens is hétfői napon az önkormányzat részéről. Előre gondolkodva ’bespájzoltuk’ a harmadik 200-as adagot is, hogy esetleg az ünnepek közt, vagy az év elején ne legyenek fennakadások a helyi szűrésekben.

Köszönjük és nem tudunk elég hálásak lenni László Mártonnak a fáradozásaiért és segítségéért. Az ötlete, kapcsolatai és munkavégzése nélkül el sem tudtunk volna indulni abban, hogy ilyen módon segíthessük a védekezést.

Karácsony előszobájában vigyázzunk magunkra, egymásra, viseljük a maszkot, legyünk óvatosak, hogy a nehéz év után az ünnepeket nyugalomban és egészségesen tölthessük.

Zsiák Péter alpolgármester

Frissítés (2021. január 19.): Azóta már a harmadik 200-as adag tesztet is megvette az önkormányzat! 

131890353_218285556423749_8471946813737764263_n.jpg

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése