:: 
Nyitólap

Lakossági tájékoztató új parkolási rend bevezetéséről

Kistarcsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy 2019. május 1-től az alábbi helyszíneken időkorlátos parkolási rend kerül bevezetésre:

    Ifjúság tér alsó és felső parkoló
    Simándy József Általános Iskola Széchenyi utcai bejáratánál lévő parkoló
    Csigaház előtti tér

Az időkorlátos parkolási rendszer jogszabályi háttérre támaszkodik, minden gépjárművel közlekedőnek kötelező jelleggel betartandó. Az időkorlát munkanapokon, hétfőtől péntekig 06:00 órától 18:00 óráig tart, és folyamatos három órás várakozást tesz lehetővé (türelmi idő: 10 perc), ezt követően a parkolóhelyet el kell hagyni, ellenkező esetben helyszíni bírság kerül kiszabásra. Az időkorlátos parkolóhelyeket jelzőtábla jelzi.

 

A várakozás megkezdésének időpontját a jármű szélvédő üvege mögött jól látható módon elhelyezett órán kell jelezni (egyszerű iskolai papír vagy műanyag óra).

 

Az új parkolási rend bevezetésének kezdetétől, azaz  2019. május 1-től  2 hét türelmi időt biztosítunk, mely idő alatt bírság csak az első felszólítást követően kerül kiszabásra. Mind a felszólítás, mind pedig a bírság alapját képező feljegyzés a gépkocsi szélvédőjén kerül elhelyezésre, mellyel egy időben a szabálysértés dokumentálásra kerül (fotó). A felszólítások, bírság kiszabások nyilvántartásban rögzítésre kerülnek.

Az ellenőrzés során szabálysértést követ el az, aki:

    nem jelzi a parkolás megkezdését tárcsás órán
    az óra nem látható módon került kihelyezésre, vagy az órán az időpont nem egyértelműen beazonosítható
    a parkolás megkezdésétől több, mint három óra várakozási idő telt el
    az órán későbbi időpont került rögzítésre, mint a parkolóhely elfoglalásának időpontja

A szabálysértési bírság kiszabása esetén a helyszíni bírság összege 15 000 Ft. A parkolás ellenőrzését és szankcionálását, jogszabályi felhatalmazás alapján a rendőrhatóság és a közterület-felügyelet végzi.

A szélvédő mögé elhelyezendő (papír, műanyag, stb.) parkolóóra nyomtatvány vagy papír – írószer boltban beszerezhető, költsége kb. 100 Ft. Azon helyi lakosok részére, akiknek gépjárműve Kistarcsára van bejegyezve, a parkolóórát térítésmentesen bocsátjuk rendelkezésre, mely 2019. április 15-től a Polgármesteri Hivatal recepcióján lakcímkártya és forgalmi engedély bemutatását követően vehető át.

 

Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét és betartását!

 

                                                                                              Kistarcsa Város Önkormányzata

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése