:: 
Nyitólap

Kistarcsai Tipegő Bölcsőde bővítése - sajtóközlemény

2022 | 06 | 28

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„KISTARCSAI TIPEGŐ BÖLCSŐDE BŐVÍTÉSE”

Kistarcsa Város Önkormányzata az Európai Unió által támogatott Széchenyi 2020, Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program, VEKOP-6.1.1-21-2021-00020 azonosítószámú pályázatán 295,65 millió Ft vissza nem térítendő, 100%-os intenzitású támogatást nyert, melynek keretében megvalósul a Kistarcsai Tipegő Bölcsőde bővítése.

Kistarcsa, Eperjesi út 1/A címen létesült Kistarcsai Tipegő Bölcsőde építésének II. üteme kerül megépítésre, melynek keretében az intézmény újabb nevelési egységgel és hozzá tartozó játszóudvarral bővül.

Az újabb nevelési egységben 2 csoportszoba, hozzá tartozó terasszal, gyermeköltöző, gyermek mosdó, játék tároló, valamint kerti wc, kerti játéktároló, valamint egy fedett terasz kerül kialakításra. Az épület 193,23 m2 hasznos alapterületű egységgel 5,25 m2 fedett terasszal, és 64,62 m2 terasszal bővül.

A projektben 470 m2 területen játszóudvar és parkolók építése valósul meg.

Az épület korszerű építőanyag felhasználásával épül, melynek hatására alacsony energia igényű („CC” energetikai besorolású) intézmény jön létre.

A bővítés eredményeként 28 új férőhely létesül, így a Kistarcsai Tipegő Bölcsőde összesen 76 fő 0-3 éves korú gyermek bölcsődei ellátását tudja majd biztosítani, továbbá a fejlesztés hatására 5 új munkahely jön létre.

Az intézmény bővítésének eredményként az ellátással és szolgáltatással érintett terület lefedettsége nő és átlagosan csökken a távolság a lakóhely és az igénybe vett ellátást nyújtó intézmény, szolgáltató között.

A projekt megvalósításában résztvevők: Kistarcsa Város Önkormányzata, mint Kedvezményezett és a Pénzügyminisztérium, mint Irányító Hatóság.

A kivitelezési szerződés 2022. június 28. napján került aláírásra, az építés várható befejezése 2023. II. negyedéve.

 

További információ kérhető:

Kistarcsa Város Önkormányzata
Cím: 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48.
Telefon: +36-28 470-711
E-mail: hivatal@kistarcsa.hu
Honlap: www.kistarcsa.hu

 

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése