:: 
Nyitólap

Juhász István lett a „Zöld Híd” Önkormányzati Társulás elnöke

Kerepes polgármesterét – Gyuricza Lászlót – pedig alelnökké választották

November 20-án tartották a „Zöld Híd” Önkormányzati Társulás (hivatalos nevén Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás) tanácsülését, mivel Fördős Attila volt váci polgármester megbízatása megszűnt azzal, hogy mást választottak Vácon első számú városi vezetővé. Az ülésen 116 településből 106 képviseltette magát. Az elnökválasztáson Juhász István kistarcsai polgármester 82 szavazatot kapott, a vele szemben induló Hatvani Miklós isaszegi polgármester 24-et. Ez azt jelentette, hogy bár a nagy települések Hatvani Miklóst támogatták, a települések nagy része mégis Juhász István programját tartották szimpatikusnak. Ezt követően alelnökké választották Gyuricza László Kerepes város új polgármesterét Kurdi Miklós, Kosd első emberével szemben.

A „nyerő páros” azzal a programjával tudta maga mellé állítani a polgármestereket, hogy harcos, pártoskodó hozzászólásokkal szemben a veszekedős pártpolitikai mentes szakmai munkára, a kompromisszumok keresésére helyeznék a hangsúlyt. A polgármesterek nagy többséggel a változásra szavaztak a háborús helyzet fenntartása helyett. Egyszerűen csak azt szeretnék, hogy a települések házai elől mindig elvinnék a szemetet.

juhasz_es_gyuricza.jpg

Balról Gyuricza László alelnök, jobbról Juhász István elnök

 

A közgyűlésen döntöttek arról is Juhász István javaslatára, hogy az elnöki tiszteletdíjat megfelezik, így az előző elnökhöz képest csak az 50 %-át kapja az új elnök. Majd Előkészítő Bizottságot választottak a szervezeti és működési szabályzat, illetve egyéb szervezeti kérdések újragondolására.

Az elnök váltás azzal is jár, hogy a 6 fős munkaszervezet Vácról át fog költözni Kistarcsára, amitől Kerepes és Kistarcsa is azt várja, hogy térségi szerepük egyre jobban fel fog értékelődni.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése