:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

Jótékonysági Erzsébet-Katalin bál

A bevételből tűzifát vásárolnak a rászoruló idős lakosoknak

 

Két év kényszerű kihagyás után november 26-án ismét megrendezésre került a bál a Városi Sportközpontban. A COVID-járvány miatt a település legnagyobb bálját 2020-ban és 2021-ben sem tudta megszervezni a Kistarcsai Vállalkozó Baráti Köre és Kistarcsa Város Önkormányzata. Ebben az évben a háborús helyzet következtében kialakult bizonytalanság, újabb járvány kitörése és az energiaárak emelkedése veszélyeztette a jótékonysági rendezvényt. Végül minden probléma elhárult, de a veszélyhelyzet miatt a szervezőknek nagyon rövid idejük maradt az előkészületekre, ennek ellenére nagyon színvonalas és jó hangulatú bulit hoztak össze, amelyen 260 bálozó járult hozzá a jótékony célhoz. A bál bevételét – ami megközelítette a 2019-es rendezvény bevételét – egy egészen különleges célra ajánlották fel a szervezők. A tervek szerint az összegyűjtött pénzből tűzifát vásárolnak a kistarcsai rászoruló időseknek. A jótékonysági rendezvényen jelen volt Juhász István polgármester, Solymosi Sándor, Zsiák Péter alpolgármesterek, a képviselő-testületből Csampa Zsolt, Bergán János, Zsiák Balázs, Szemán Gergely és Uvacsek Csaba.

Este nyolc órakor Polgár Gyula, a bál moderátora, a Kistarcsai Híradó főszerkesztője színpadra szólította Juhász Istvánt, a Kistarcsai Vállalkozók Baráti Körének elnökét és Juhász István polgármestert, hogy nyissák meg a XII. a jótékonysági Erzsébet-Katalin bált.

a_balozokat_juhasz_istvan_a_kistarcsai_vallalkozok_barati_korenek_elnoke_es_juhasz_istvan_polgarmester_koszontotte_dsc_1332_2.jpg

Juhász István polgármester megköszönte a vendégeknek a támogatást és bejelentette, hogy a teljes bevételt - a kialakult hagyományhoz hűen - egy nemes célra fogják felhasználni, történetesen az idős rászoruló kistarcsaiknak vásárolnak rajta tűzifát. A képviselő-testület 300 ezer forinttal támogatta a jótékonysági akciót.  Ezt követően polgármester úr ünnepélyesen megnyitotta a bált, majd a Villámtánc Sport és Tánc Egyesület oktatóinak és felnőtt versenyzőinek a nyitótáncát csodálhatták meg a bálozók.  Villám Vera és Nagy Zsolt táncpedagógusok vezetésével az egyesület táncosai keringővel hangolták bálozásra a közönséget. A táncbemutató után retro slágerekkel perdítette táncra a jelenlévőket a Pilisről érkezett Prestige Band zenekar.

villamtanc_sport_es_tanc_egyesulet_nyitotancaval_kezdodott_a_bal_dsc_1339.jpg

A vacsora előtt a szervezők most is meglepetésnek szánták a bálon résztvevő Erzsébetek és Katalinok felköszöntését. Sajnos egyre kevesebben viselik ezt a két gyönyörű nevet Magyarországon és Kistarcsán is. Az első Katalin-Erzsébet bálon még közel 30-an kaptak virágot, idén mindössze tíz hölgyet tudott felköszönteni egy-egy szál rózsával a polgármester úr és a Baráti Kör elnöke.

A vacsorát (grillezett csirke jóasszony módra, borsos, császárszalonnás, gombás raguval, cordon bleu, burgonyakrokettel, sültpaprikás rizs, savanyúsággal) a Kisgömböc Étterem készítette. A bálozóknak az ünnepi menüt most is a képviselő-testület jelenlévő tagjai szolgálták fel. Vacsora után ismét a Prestige Band zenekar húzta a „talpalávalót”, este 10 óra körül már igazi bulizós hangulat alakult ki a bálteremben. Pihentetésül egy operett-csokorral lépett a színpadra Oláh József és Hankó Csenge. A közönség tapssal köszönte meg az énekeseknek a népszerű operett-slágereket. A nagyszerű táncos, bulizós hangulatot csak az est sztárvendége, Nagy Feró tudta félórára megszakítani. A Kossuth-díjas énekesnek sikerült még jobban felturbózni a közönséget, akik egy emberként tombolták végig a koncertet. Nagy Feró fellépése után ismét tánc következett, majd hajnali egykor kisorsolták a tombola ajándékokat. Összesen 1000 db jegyet adott el a Vállalkozók Baráti Köre elnökének, Juhász Istvánnak a felesége (polgármester úr édesanyja).

dsc_1372_masolat.jpg   juhasz_gabriellanak_viraggal_koszontek_meg_hogy_1000_db_tombolajegyet_adott_el_dsc_1432.jpg

A közel 100 felajánlott ajándékkal együtt a fődíjat, az Illés Cukrászda káprázatos tortáját is kisorsolták. Juhász István polgármester úr és a Vállalkozók Baráti Körének elnöke a tombolasorsolás után külön megköszönte a szervezésben és rendezésben közreműködő Kistarcsai VMSK csapatának, valamint a fő támogatóknak – a MiraBer Bt.-nek, a Juka Bt.-nek, a Kistarcsai Ingatlan Központnak, a Trans Motors Kft.-nek, a Györgyi Virágboltnak - a segítségét és felajánlását, és azoknak is, akik hozzájárultak a bál sikeréhez. Több, mint ötven szervezet, egyesület és magánszemély fogott össze a jótékonysági est megvalósulása érdekében. A rendezvény támogatóinak teljes listáját a januári lapszámban tesszük közzé. A jótékonysági bálon 1 300 000 forint gyűlt össze. A fergeteges bál hajnali négyig tartott.

a_tombola_fodija_az_illes_cukraszda_tortaja_volt_dsc_1442.jpga_fergeteges_hangulatu_bal_hajnalig_tartott_407187_n.jpgnagy_fero_koncertjet_vegig_tomboltak_a_balozok_dsc_1409.jpgdsc_1399_masolat.jpg         

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése