:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

Jelentkezés szavazatszámláló bizottsági tagnak

Jelentkezzen szavazatszámláló bizottsági tagnak a 2024 évi Helyi önkormányzati választás, nemzetiségi önkormányzati választás és Európai Parlamenti választásokra!

A szavazásnapi feladatok lebonyolításában kiemelt jelentősége van a szavazatszámláló bizottságoknak. Ha szeretne részt venni a 2024. június 9. napján tartandó választási feladatokban, és kistarcsai lakóhellyel, vagy érvényes kistarcsai tartózkodási hellyel rendelkezik, jelentkezzen szavazatszámláló bizottság választott tagjának Kistarcsa Város Helyi Választási Iroda vezetőjénél.

 A szavazásnapi munkát egy minden részletre kiterjedő oktatás előzi meg. Az SZSZB választott tagjait tiszteletdíj illeti meg, és a szavazást követő napon mentesülnek az őket egyébként terhelő munkavégzési kötelezettség alól.

A szavazatszámláló bizottság tagjainak esküt vagy fogadalmat kell tenniük a polgármester előtt.

Nem lehet tagja a szavazatszámláló bizottságnak a köztársasági elnök, a háznagy, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja, hivatásos, szerződéses katona, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt, és a tényleges szolgálatot ellátó önkéntes tartalékos katona, valamint a jelölt. Nem lehet a bizottság  választott tagja – az előbbieken túl – párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, politikai szolgálati jogviszonyban, biztosi jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott, a munkavállaló, az egészségügyi szolgálati jogviszonyban, valamint a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban álló személy kivételével.

Szavazatszámlálónak a Kistarcsai Polgármesteri Hivatalba eljuttatott jelentkezési lap kitöltésével és egy rövid bemutatkozó levél megküldésével jelentkezhet. A jelentkezési lap letölthető a https://www.kistarcsa.hu/valasztasi_informaciok/valasztasi_ugyintezes/ oldalról. Jelentkezési határidő: 2024. április 15. 16.00 óráig.

 

Érdeklődni Csépánné Kövesi Tünde Helyi Választási Iroda Vezetőjének helyettesénél a +36-70/501-4058 telefonszámon, vagy tunde.csepanne@kistarcsa.hu elérhetőségén lehet.

dr. Gotthard Gábor

Helyi Választási Iroda vezetője

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése