:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

Ivóvízhálózati átöblítést és tisztítást végez a DPMV Zrt. 2024. április 9-én

Juhász István polgármester levélben kereste meg a DPMV Zrt.-t, hogy tájékoztatást kérjen a Móra Ferenc utca és környékén tapasztalható, a csapokból folyó rozsda színű vízzel kapcsolatban.  

A DPMV Zrt. tájékoztatása szerint a környéken a felmerült problémát a hirtelen megnövekedett fogyasztói vízelvétel okozhatta, amely a statikus áramlási viszonyokat megváltoztatta és a folyásirányokban változást idézhetett elő.

dpmv_kistarcsa.jpg

Fentiekre tekintettel a DPMV Zrt. munkatársai 2024.04.09-én 08:00-16:00 óra között ezért elvégzik az érintett településrész ivóvízhálózatának átöblítését és a problémás szakaszok megtisztítását, de ez jelenleg csak korlátozott tempóban végezhető, mert a kitermelt vízzel takarékosan kell gazdálkodni.

A hálózat öblítés azonban Kistarcsa teljes vízelosztó hálózatára kihatással lesz, így a településen bárhol előfordulhat víz zavarosság a munkálatok ideje alatt.

Kérjük, amennyiben Önök is változást tapasztalnak a szolgáltatott ivóvíz minőségében, úgy jelezzék a diszpécser szolgálatnak, hogy a szolgáltató lokálisan is tudja kezelni a problémákat és átfogóbb képet kapjanak az elváltozások térbeli elhelyezkedéséről.

Továbbá kérjük a Tisztelt fogyasztókat, hogy felelősen és takarékosan kezeljék az ivóvíz használatot, ezzel is elősegítve a biztonságos üzemeltetést.

Az ivóvízhálózat átöblítése miatt vízhiány nem várható, az állandó ivóvíz ellátás biztosított, azonban a DPMV Zrt. kéri a felhasználókat, hogy a hálózatöblítés ideje alatt (08:00-16:00), hogy ne vagy csak valóban indokolt esetben használják az ivóvízhálózatot, hogy a hálózatöblítés során a kiöblítendő zavaros víz ne kerüljön bele a házi bekötésekbe.

A munkálatok befejezéséig megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése