:: 
Nyitólap

Felhívás ebösszeírásra Kistarcsa város közigazgatási területén

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Avtv.) 42/B.§-ában foglalt kötelezettség alapján Kistarcsa város közigazgatási területén ebösszeírásra kerül sor 2022. május 2. és 2022. július 4. napja között.

A kitöltendő ebösszeíró adatlap

személyesen átvehető: a Kistarcsai Polgármesteri Hivatal recepcióján (2143 Kistarcsa, Szabadság út 48.) hétfőn: 08.00-18.00 és szerdán: 08.00-16.00 óra közötti időben, illetve

letölthető az önkormányzat honlapjáról: http://kistarcsa.hu/
Nyomtatványok - Általános igazgatás, engedélyezés, szociális ügyek - Ebösszeíró adatlap

Az adatlapot az oltási könyv adatai alapján kell kitölteni, s minden egyes ebről külön adatlapot kell benyújtani. A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás a Kistarcsai Polgármesteri Hivatal recepcióján ügyfélfogadási időben (hétfő: 08.00-18.00 és szerda: 08.00-16.00 óra között), illetve a Hivatal központi számán kérhető: 28/470-711/101 mellék.

Az ebösszeíráshoz szükséges adatlapot 2022. július 5. napjáig lehet benyújtani:
            postai úton:
Kistarcsai Polgármesteri Hivatal (2143 Kistarcsa, Szabadság út 48.)

személyesen: Kistarcsai Polgármesteri Hivatal recepcióján ügyfélfogadási időben leadva.

Az Ávtv. 42/B.§ (5) bekezdése szerint az eb tulajdonosa, tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat az ebtartás helye szerinti önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Felhívjuk az ebtulajdonosok figyelmét, hogy

  • január 1-től a négy hónaposnál idősebb ebeket transzponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. Ezen előírás megsértése esetén az ebtartó állatvédelmi bírsággal sújtandó. Kérjük, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt pótolja azt.
  • Az ebösszeírás során a mikrochippel ellátott, a helyi nyilvántartásban már szereplő ebeket is be kell jelenteni az önkormányzathoz.
  • Az eb tulajdonosa, tartója az ebösszeírást követően is köteles az adatokban bekövetkezett változást, a szaporulatot írásban bejelenteni az önkormányzathoz.

 

Továbbá tájékoztatjuk az ebtartót, hogy az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendelet  alapján, aki az adatszolgáltatást elmulasztja állatvédelmi bírsággal sújtható.

Együttműködésüket köszönjük!

                                                                                       Kistarcsai Polgármesteri Hivatal

                                                                                                  Igazgatási Iroda

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése