:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Régió hírei

Elfogták a fiatalokból álló bűnbandát

A gödöllői rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel, építkezések területére másztak be és vitték, amit csak bírtak.

Az első bejelentés 2022 szeptemberében érkezett a segélyhívóra, amikor egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt törtek fel az akkor még ismeretlenek, három országúti versenykerékpárnak, akkumulátornak, ruháknak és sportfelszereléseknek kélt lába, a sértett becslése szerint több mint 1,5 millió forint kár érte. Ezt követően sorra érkeztek gépkocsi feltörésekről és lopásról bejelentések a környező településekről. Volt ahonnan csak egy bicskát sikerült lenyúlni, volt, amikor egy nyitott autóval egyszerűen csak elhajtottak a helyszínről.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövetők novemberi elfogásáig 11 bűncselekményt követtek el. A gödöllői zsaruk talpaltak az információk és nyomok után, a helyszíneken mindenre kiterjedő szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, akit csak lehetett meghallgattak.

A sorozat bűncselekményekkel egy 14, 15, 17 éves fiatalt és a 18 éves T. Józsefet kötötték össze, elfogásukat előállításuk követte. Kiderült, bűnös tevékenységüket szinte minden alkalommal közösen követték el, a megszerzett zsákmányt egyenlő arányban, testvériesen osztották el egymás között. 

A rendőrök mindannyiuknál kutatást tartottak, a lopott holmik egy részét megtalálták, azokat lefoglalták. A fiatalok kihallgatásukon a bűncselekményeket szinte kivétel nélkül és egybehangzóan beismerték, gyanúsításuk ellen panasszal nem éltek.

Velük szemben lopás és jármű önkényes elvétele bűncselekmény elkövetése miatt folytatja le az eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

 

Forrás:
https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/11-buncselekmeny-4-gyanusitott?fbclid=IwAR1Tzffph4nraihk0zHQVqoWP7msW9_mZ0-pOJpX_vWmH2YVJ40DxJ994nk

 

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése