:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Régió hírei

Egyhangú döntések a Zöld Híd Társulás ülésén

Nyár közepére, augusztus 11-re összehívni a polgármestereket nehéz feladatnak tűnik, de most mégis sikerült. (Legutóbb tavaly sajnos ez nem ment…) Idén határozatképes létszámban jelentek meg a települések vezetői, így érdemi döntéseket lehetett hozni, amire a pandémia miatt már nagy szükség volt.

Első körben Agatics Roland, Zöld Híd BIGG Nkft. ügyvezetőjének beszámolóját hallgatták meg az elmúlt 10 hónapról. Tavaly november 1-től ismét önállóan kellett a hulladékszállítást végezni, mivel a Katasztrófavédelem levonult, és megszűnt a szükségellátás. Ezzel egy időben el kellett indítani a veszteséges szervezet átalakítását, ami szervezeti és személyi változásokkal járt (felesleges funkciók, feladatok megszűntetése), aminek hatása 2-3 év alatt érik be. A menedzsment mintegy 600 szerződést vizsgáltatott át a hatékonyság szempontjából. A konzorciális megállapodás alapján a gyűjtési és szállítási tevékenységet a DTKH Nkft., míg a telepműködtetést, hulladékkezelési-, és ártalmatlanítási feladatokat a ZH BIGG Nkft. végzi.

A napirendeken átfutva először a Zöld Híd BIGG Nkft. Felügyelő Bizottság beszámolóját és a könyvvizsgáló véleményét fogadták el a 2020-as gazdasági évről, majd magát a beszámolót is; és a 2021. évi üzleti terv is egyhangúlag megszavazásra került. Majd (a lényegében csak vegetáló) Zöld Híd Régió Nkft. 2020-as beszámolója és a könyvvizsgálójának megválasztásáról szóló napirend is megkapta a jelenlevő polgármesterek támogatását. Egyebek napirendi pontban Agatics Roland ügyvezető és a Szobi Kistérség polgármesterei ültek össze egyeztetni a problémáikat.

2021-08-11_14_23_35.jpg

2021-08-11_14_23_46.jpg

2021-08-11_14_25_42.jpg

2021-08-11_14_25_53.jpg

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése