:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Régió hírei

COVID negyedik hullámának megelőzése

A szakértők szerint ősszel várható a járvány ismételt fellángolása, ezáltal számítanak egy negyedik hullám megjelenésére is. A szakértői vélemények szerint a negyedik hullám főként a be nem oltott lakosokat fogja érinteni, és a 60 év feletti korosztályt kiemelten veszélyeztetettnek minősítették.

Tekintettel arra, hogy a járvány negyedik hullámának megelőzésében fontos szerepet tölt be a lakosság preventív hozzáállása, fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk azon tevékenységekről, melyekkel a személyek egyéni védelme növelhető, s ezáltal a járvány terjedése is megakadályozható.

Továbbra is fontos az oltások felvétele  

Kutatók szerint azzal, hogy minél több ember veszi fel a koronavírus elleni védőoltást, egyre nagyobb védettséget eredményez az összlakosság körében, mely fontos lehet, ugyanis a delta-variánssal fertőzött személy egyszerre három-öt embert is képes megfertőzni, vagyis sokkal nagyobb a fertőző képessége, mint a korábbi vírusfajtának.

Tény, hogy a védőoltás nem jelent 100%-os védettséget, de az adatok alapján az oltottak körében csak minimális fertőzésszámot azonosítottak az elmúlt időszakban.

A koronavírus elleni védőoltásra továbbra is a
www.eeszt.gov.hu és a www.vakcinainfo.gov.hu
oldalon lehet regisztrálni.

Korábbi javasolt, óvintézkedések betartása

Nyáron a Kormány feloldotta a tavaszi szigorú korlátozó intézkedések többségét, így Magyarországon jelenleg nincs kötelezően elrendelt maszkhasználat a közterületeken, illetve a közösségek által használt létesítményekben (kivételt képeznek ez alól az egészségügyi intézmények). Ennek ellenére rendkívül fontosnak tartjuk, a korábban javasolt óvintézkedések betartását, tekintettel arra, hogy odafigyeléssel a fertőzés terjedésének üteme jelentősen lassítható.

Alábbi óvintézkedések betartására szeretnénk felhívni figyelmüket:

  • Mosson alaposan kezet!

Továbbra is fontos a rendszeres és alapos, legalább 20 másodpercig szappannal és folyóvízzel történő kézmosás, vagy az alkoholos kézfertőtlenítő használata!

  • Rendszeresen szellőztessen, és tisztítsa meg a gyakran érintett felületeket.
  • Zárt helyiségben továbbra is tartsa a megfelelő távolságot.
  • Csak kézmosást követően nyúljon a szeméhez, szájához, arcához.
  • Köhögéskor, tüsszentéskor használjon papírzsebkendőt, és ne a kezébe köhögjön, hanem a behajlított könyökhajlatába.
  • Lehetőségeihez képest kerülje az érintkezést a betegekkel.
  • Amennyiben Ön beteg, tartson távolságot másoktól!

Amennyiben légzőszervi tünetei vannak (köhögés, tüsszentés), illetve amennyiben nem oltatta be magát, viseljen maszkot a közösségi helyeken az Ön, illetve embertársai védelme érdekében.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése