:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

Bódi László „Cipő” Emlékest

Több ezer ember jött el az emlékkoncertre

Május 5-én rendezték meg Kistarcsa főterén Bódi László emlékére a nagyszabású koncertet. Az ötletgazda Bódi Marica, Cipő húga ezzel az emlékesttel szeretett volna testvérére emlékezni, aki már 10 éve nincs köztünk. A Republic énekeseként a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legsikeresebb zenésze, dalszerzője 1963. május 3-án Ungváron született, később Kisvárdán élt és Kistarcsán tért örök nyugalomra.

Fontos kiemelni, hogy miért május elejére koncentráltak a szervezők. Úgy gondolták, hogy a zenész születésnapján illik ünnepelni, míg a halála évfordulóján inkább a megemlékezés lehet az elfogadott. Így is történt – március 11-én, a zenész halálának 10. évfordulóján a család és Karácsony Éva szervezésében, régi zenésztársai és barátai megemlékezést tartottak a Kistarcsai temetőben.

Az előkészítés egyik fő szervezője, Karácsony Éva és DJ Dominique Kistarcsa város segítségét kérte. Juhász István polgármester a kérést maximálisan támogatva, minden segítséget biztosított, így jöhetett létre a nagyszabású emlékest.

Május 5-én este hét órakor többezres tömeg várta az Ifjúság téren a zenészeket, akik teljesen önzetlenül, ingyenesen vállalták a fellépést. A koncert programját úgy alakították ki, hogy egyetlen zenekar – az egykori Republic együttest alapító Tóth Zoltán zenekara, a Kék és Narancssárga Produkció – adta az alapzenét és a műsort, velük együtt léptek fel az előadók és a vendégek. A nagyszabású rendezvényt Juhász István polgármester és DJ Dominique nyitotta meg. Az esten fellépett Fenyő Miklós, Halász Judit, Bródy János, a Kiscipő Zenekar, Jávori Ferenc „Fegya”, Martina és Rózsa Gyuri, Zajácz Zoltán, Szabó Bundás András, László Attila, Bali Imre „RECE APÓ”, Rákász Béla, Földes Máté és Kiszel Dávid. A házigazda Lutter Imre az emlékest közepén színpadra kérte Cipő családját, és anyák napja alkalmából felköszöntötték Gizi nénit, a zenész édesanyját. Megható pillanat volt, akárcsak az egész emlékest, ahol a zenészek a könnyek mellett mosolyt is varázsoltak a rajongók arcára. A koncert este 10-kor ért véget.

 Ez a koncert a szeretetről szólt

dsc_0913_masolat.jpg

dsc_0877_masolat.jpg

Interjú Bódi Maricával

 Miért választották az emlékest helyszínének Kistarcsát?

Azért mert, ha Laci végakaratában Kistarcsát választotta, akkor tartoztunk neki azzal, hogy itt rendeztük meg a koncertet. Halála előtt még 2012 karácsonyakor meglátogatta édesapánk sírját a kistarcsai temetőben, és akkor mondta, hogy őt is ide temessék el.

Az emlékest ötletgazdája Marica volt, de kik segítettek megszervezni ezt a nagyszabású koncertet? 

Karácsony Éva, DJ Dominique és nem utolsósorban a település polgármestere, Juhász István.

 A fellépő művészek közül mindenki elfogadta az invitálást vagy volt olyan, akivel nem tudtak megállapodni?

Első hívó szavunkra mindenki igent mondott. Olyan zenészeket és művészeket kerestünk meg, akik kötődtek a bátyámhoz, talán ők voltak a legfontosabbak. Nagyon sajnáljuk, hogy Koncz Zsuzsa nem tudott eljönni, mert neki ez az időpont nem volt jó.

 Miért nem volt itt a Republic zenekar?

Megmondom őszintén, külön utakon járunk, mi inkább Tóth Zoltánnal tartjuk a kapcsolatot, mert szerintünk ő viszi tovább a bátyám akaratát és zenei örökségét.

 Más településeken is szerveznek emlékestet?

Igen, van ilyen szándékunk. Nagyon szeretnénk az ország több településén is egy emlékestet. Elkezdtük erről a tárgyalásokat, reméljük, hogy sikerülni fog.

 Cipő melyik dalát szereti a legjobban?

Az az igazság, hogy amióta meghalt a bátyám, nincs lelkierőm meghallgatni a számait, ha ő énekli. Egyébként több is van, talán a Szeretni valakit valamiért dallama él bennem a legjobban.

 

A cikk a Kistarcsai Híradó 2023. 05. számában jelent meg:

https://www.kistarcsa.hu/cikk/kistarcsai_hirado_-_2023._evfolyam

dsc_0886_masolat.jpg

dsc_0931_masolat.jpg

dsc_0852_masolat.jpg

dsc_0903.JPG

dsc_08710.jpg

 

 

 

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése