:: 
Nyitólap

Az önkormányzat a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálattal tesztel

A protokoll szerint a háziorvos rendelheti el a COVID tesztet. Az igény bemegy az Országos Mentőszolgálathoz, addig a fertőzésre gyanús beteg házi karanténban marad. Több nap, sőt akár egy hét is eltelhet addig, amíg a vizsgáló mentőautó kimegy a beteghez és olyan is előfordulhat, hogy letelik a karantén kötelező ideje mire eredményt kap a beteg.

Kistarcsán egy felajánlásnak és együttműködésnek köszönhetően az országban talán egyetlen településként egy nap alatt elvégezzük a vírustesztet. Ezt úgy sikerült elérni, hogy a városban működik egy mentőgyár, a finn Profile Vehicles Oy nevű gyár fióktelepe, ami László Endre Márton ügyvezető által létrehozott alapítványon (Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat) keresztül felajánlotta, hogy az önkormányzat rendelkezésre bocsájt személyzettel együtt egy mentőautót, ami összeköttetésben áll az OMSZ-el és a háziorvosokkal. Ez azt jelenti, hogy Kistarcsán soron kívül tesztelhetnek. Ehhez az önkormányzatnak a tesztet kellett megvásárolni. A protokoll az elmondottak szerint történik, de Kistarcsán nem kell egy hetet várni a mentő kiérkezéséig, így akár egy nap alatt kiderülhet, hogy megfertőződött-e a vizsgált személy. A szolgáltatás november 16-án indult be a településen.

Itt szeretném megköszönni László Endre Márton ügyvezető segítségét, aki elkötelezett kistarcsaiként sokat segít a városnak. Még el kell mondanom, hogy az a teszt, amivel dolgozunk 95%-os hatékonysággal szűri ki a COVID vírust. Aki pozitív mintát ad, annak a mentőautó rögtön elintézi a PCR tesztet is és a teljes vizsgálat két nap alatt lezajlódik.

Juhász István polgármester

thumbnail_img_9001.jpgthumbnail_image003.jpg

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése