:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

Adományozható elismerő címek - tegyen javaslatot Ön is!

Tisztelt Kistarcsai Lakosok!

Az önkormányzat által adományozható elismerő címek alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 24/2009. (V. 25.) számú önkormányzati rendelet alapján a lakosság is javaslatot tehet az alábbi címekre:

Kistarcsa Város Díszpolgára

A rendelet szerint: A képviselő-testület az önkormányzat legnagyobb elismeréseként a „Kistarcsa Város Díszpolgára” címet adományozza annak a magyar, vagy külföldi, nagykorú állampolgárnak, aki egész életművével mind a városon belül, mind országosan, vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a város jó hírnevének öregbítéséhez, tekintélyének emeléséhez és példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

Kistarcsa Városért

A rendelet szerint: A Kistarcsa Városért elismerés bármely területen (gazdasági, társadalmi, szellemi, stb.) végzett kiemelkedő tevékenység, kimagasló helyi közéleti munka elismerésére szolgál. Adományozható bármely személynek, közösségnek, szervezetnek.

Kistarcsa Város Év sportolója/Év sportcsapata

A rendelet szerint: Kistarcsa Város Képviselő-testülete a kistarcsai lakóhellyel rendelkező sportolók, a kistarcsai székhellyel rendelkező sportszervezetekhez tartozó sportcsapatok, valamint a kistarcsai egyesület színeiben versenyző egyéni sportolók részére a város sportélete érdekében kifejtett munkájuk, teljesítményük elismeréseként és megbecsüléseként adományozható cím.

Amennyiben a fenti címek valamelyikére javaslatot kíván tenni, legkésőbb 2022. május 31-ig írásban, indoklással megteheti azt az alábbiak szerint:

  • személyesen a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodáján,

-     postai úton  (cím: 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48.),

 A beérkező javaslatok alapján a képviselő-testület a 2022. évi júniusi rendes ülésén dönt a címek odaítéléséről. Az elismerések átadására ünnepélyes keretek között kerül sor a település várossá avatásának évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

 

Juhász István

polgármester

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése