:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Önkormányzati hírek

Adományozható elismerő címek - Tegyen javaslatot Ön is!

Tisztelt Kistarcsai Lakosok!

Az önkormányzat által adományozható elismerő címek alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 24/2009. (V. 25.) számú önkormányzati rendelet alapján a lakosság is javaslatot tehet az alábbi címek tekintetében:

Kistarcsa Város Díszpolgára

A rendelet szerint: A képviselő-testület az önkormányzat legnagyobb elismeréseként a „Kistarcsa Város Díszpolgára” címet adományozza annak a magyar, vagy külföldi, nagykorú állampolgárnak, aki egész életművével mind a városon belül, mind országosan, vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a város jó hírnevének öregbítéséhez, tekintélyének emeléséhez és példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

Kistarcsa Városért

A rendelet szerint: A Kistarcsa Városért” elismerés bármely területen (gazdasági, társadalmi, szellemi, stb.) végzett kiemelkedő tevékenység, kimagasló helyi közéleti munka elismerésére szolgál. Adományozható bármely személynek, közösségnek, szervezetnek.

„Kistarcsa Város Év sportolója/Év sportcsapata”

A rendelet szerint: Kistarcsa Város Képviselő-testülete a kistarcsai lakóhellyel rendelkező sportolók a kistarcsai székhellyel rendelkező sportszervezetekhez tartozó sportcsapatok, valamint a kistarcsai egyesület színeiben versenyző egyéni sportolók részére a város sportélete érdekében kifejtett munkájuk, teljesítményük elismeréseként és megbecsüléseként adományozható cím.

 

Amennyiben a fenti címekre javaslatokat kíván tenni, legkésőbb 2020. május 31-ig írásban, indoklással lehet leadni a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodáján, vagy postai úton a 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48., e-mailben a hivatal@kistarcsa.hu címre vagy a Hivatal ügyfélkapuján keresztül.

A javaslat alapján a Képviselő-testület a 2020. évi júniusi rendes ülésén dönt a címek odaítéléséről. Az elismerések átadására ünnepélyes keretek között kerül sor a település várossá avatásának évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

 

Juhász István

polgármester

Tetejére