:: 
Nyitólap » Település » Hírek » Régió hírei

A ZöldHíd tájékoztatója a lomtalanításról, a zöldhulladék begyűjtésről és az adatellenőrzésről

LOMTALANÍTÁS

Az új vezetés által elkészült a 2019. évi lomtalanítási stratégia, mely a korábbi megszokott gyakorlathoz képest sokkal inkább figyelembe veszi az ügyfélközpontú és környezettudatos elveket. Az új rendszer bevezetése kihívásokat jelent a társaságnak, de hosszú távon megtérül a befektetett energia.

2019. évtől házhoz menő rendszerű lomtalanítás bevezetésére kerül sor.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a lakosságnak továbbra is lehetősége van évente egy alkalommal térítésmentesen, maximum 2 m3 hulladék mennyiség lomtalanítási szolgáltatás igénybevételére.

A közterületek rendjének és tisztaságának megőrzése érdekében, lakossági igénybejelentés alapján előre leegyeztetett – nem előre meghirdetett – napokon történik a lomtalanítás. A beérkező igények feldolgozása és azok sikeres teljesítése érdekében 2019-ben négy ütemtervben végzi a társaság a települések lomtalanítását.

Kistarcsán a lomtalanítási igények leadására: 2019. július 1. és 2019. augusztus 31 között van lehetőség.

Fontos!

A lomtalanítási igényét a lakosság kizárólag a településükre vonatkozó„lomtalanítási igények leadása” időpontjában adhatja le! Ettől eltérő igénybejelentést a Zöld Híd B.I.G.G. NKft.-nek nem áll módjában fogadni.

Kistarcsán a lomtalanítás várható időpontja pedig: 2019. augusztus 1. és 2019. szeptember 30. közé esik.

ZÖLDHULLADÉK BEGYŰJTÉSE

A vonatkozó jogszabályok ellenére, hivatkozva a korán beköszöntött tavaszias időjárási körülményekre, már március hónapban elindítják a zöldhulladék gyűjtését.

A lebomló zsákok 2019. március 13-tól fokozatosan elérhetővé válnak a megszokott értékesítési pontokon. A zsákokkal ellátott települések listája folyamatosan frissül a társaság weblapján. A településeken található üzletek pontos címe, a weblap „gyűjtési rend” menüpontja alatt található meg. (http://www.zoldhid.hu/nkft/Kistarcsa/)

A zöldhulladék gyűjtése az érintett településeken 2019. március 23-tól indul. Kérik, hogy március 23. szombat reggel 6 óráig helyezzék ki zsákjaikat ingatlanjaik elé azok a lakosok, akiktől a tavalyi évben is háztartástól történt a zöldhulladék elszállítása. A begyűjtés március végéig, az erőforrások függvényében folyamatos. Április 1-től a gyűjtési naptárak szerinti időpontban valósul meg, melynek ütemezéséről szintén a weboldalon találnak bővebb információt.

A zöldhulladék-gyűjtés, a Közszolgáltató által rendszeresített, egyedileg jelölt biológiailag lebomló (zöld) zsák alkalmazásával történik. Egy ingatlan esetében, a kijelölt gyűjtési napon legfeljebb 10 db zöldhulladék-gyűjtő zsák helyezhető ki a közterületre. A biológiailag lebomló zöldhulladék-gyűjtő zsák alkalmazásán felül, úgynevezett kötegelt elszállítás is biztosított. A kötegelés azt jelenti, hogy az ingatlanhasználó által kihelyezett zöldhulladék nem ömlesztve, hanem legalább egy ponton összekötve kerül kihelyezésre. Az összekötegelt gallyak, ágak átmérője maximum 6 cm, hossza maximum 100 cm, térfogata 1 m3 lehet.

FIGYELEM! A lebomló zsákok felhasználhatósági ideje a megfelelő tárolás esetén, gyártástól számított 16 hét, mely dátum minden zsákon feltüntetésre került (év/hét). A készletek töltése folyamatos, ezért korlátozott mennyiségben vásároljanak!

A zöldhulladék elsősorban zöldfelületeken, kertekben képződő, biológiailag lebomló hulladék (például falevél, az elpusztult növényi maradványok, a gyomok, a gallyak, a nyesedékek, illetve a fűkaszálék).

Kérik, ügyeljen mindenki rá, hogy a lebomló zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön!

ADATELLENŐRZÉS

A Zöld Híd B.I.G.G. NKft. ellenőrizni fogja a közszolgáltatási adatbázisukban szereplő ügyféladatokat, mivel sok a „potyautas” a rendszerükben. Ezért a  vizsgálatok előtt ellenőrizzék az ingatlanok elé kihelyezett edényzet méretét és darabszámát az NHKV Zrt. által kiállított számlán feltüntetett adatok alapján.

 

 

Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. elérhetőségei:

Levelezési cím:

2100 Gödöllő, Dózsa György út 69

2100 Gödöllő Pf.:75

E-mail: ugyfelszolgalat@zoldhid.hu

Telefon: 0628/561-200

Fax: 0628/561-201

 

Személyes ügyfélfogadás:

Gödöllői Iroda (Gödöllő, Dózsa György út 69.)

Nyitva tartás: hétfő 07:00-19:00 és csütörtök 08:00-16:00

Ebédidő: 12:00-12:30

 

Veresegyházi Iroda (Veresegyház, Fő út 35.)

Nyitva tartás: szerda 08:00-20:00 és péntek 08:00-12:00

Ebédidő: 12:00-12:30

 

Balassagyarmati Iroda (Mikszáth Kálmán utca.59.)

Nyitva tartás: szerda 08.00-16:00

Ebédidő:12:00-12:30

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése