:: 
Nyitólap » Rendkívüli hírek

A veszélyhelyzet kihirdetése miatt elmarad a Közmeghallgatás

A vészhelyzetre való tekintettel a 2020. november 5-re meghirdetett „Közmeghallgatás” napirendű képviselő-testületi ülés nem tartható meg, mivel a 478/2020. (XI.3.) Kormányrendelet a vészhelyzet kihirdetéséről 1.§ a következőképpen rendelkezik:
„A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány (a továbbiakban: koronavírus világjárvány) következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki.”

A 2011. évi CXXVIII. számú a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvény 46. § (4) bekezdés értelmében:
„Veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat- és hatáskörét a polgármester, illetve a főpolgármester, a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja. Ennek keretében nem foglalhat állást önkormányzati intézmény átszervezéséről, megszüntetéséről, ellátási, szolgáltatási körzeteiről, ha a szolgáltatás a települést is érinti.” Mivel a Közmeghallgatás hivatalos testületi ülés, ezért az nem tartható meg.

Az előre feltett kérdésekre a válaszokat az érintettek írásban kapják meg.

A rendkívüli jogrend miatt mostantól ismét a polgármester hoz döntéseket a testület helyett. Előtte azonban az anyagokat megküldi a képviselő-testület tagjainak, akik véleményezhetik azt. Utána polgármester - a képviselői vélemények tükrében - hozza meg a döntést, ahogy ez már tavasszal is bevált.

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése