:: 
Nyitólap » Település » Fejlesztés » TOP Plusz Pályázatok

Kerékpáros infrastruktúra bővítése Kistarcsán

  eperjesi.jpg

Sajtóközlemény - Kerékpáros infrastruktúra bővítése Kistarcsán

2024.05.28.

Kistarcsa Város Önkormányzata az Európai Unió által támogatott Széchenyi Terv Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00055  azonosítószámú pályázatán 300 millió Ft vissza nem térítendő, 100%-os intenzitású támogatást nyert, melynek keretében megvalósul a Kerékpáros infrastruktúra bővítése Kistarcsán című projekt.

A fejlesztés során az Önkormányzat a meglévő kerékpáros hálózat továbbvezetését tervezi.

Az új szakasz a Raktár körút mentén korábban megépült, elválasztott, közös gyalog- és kerékpárút

folytatásaként indul. A Fenyves út mentén nyitott kerékpársávot, majd az Eperjesi utcától kezdve a Pozsonyi utcáig, valamint a Pozsonyi utcán a Fenyves utca és az Aulich Lajos utca közötti szakaszon kerékpáros nyomot alakítanak ki. Az Aulich Lajos utca érintett szakaszán (a Pozsonyi utca és a Kossuth Lajos utca között) ismét nyitott kerékpársáv épül. A Kossuth Lajos utca mentén, majd a Szilváskert dűlő keresztezéstől D-re, a Nagytarcsai utca mentén egészen Nagytarcsa közigazgatási határáig önálló, kétirányú kerékpárutat alakítanak ki.

Kistarcsa közigazgatási határánál a gépjárművek sebességének csökkentése érdekében településkapu épül. A fejlesztés során kiépítésre kerül a közvilágítás is ezen a szakaszon a biztonságos átvezetés érdekében. Komáromi utcában a Bagolyvár úti csomópont előtt található forgalomlassító küszöb kerékpárosok akadálymentes áthaladása érdekében átépítésre kerül. A nyomvonal keresztezi a Szilas patakot, ahol kerékpáros híd épül korláttal a biztonságos áthaladás érdekében. A beruházás során zöldterület fejlesztés, valamint 19 db fa elültetése tervezett a nyomvonal mentén.

A projekt megvalósításában résztvevők: Kistarcsa Város Önkormányzata, mint Kedvezményezett és a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint Támogató.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A kivitelezésre a vállalkozási szerződés aláírásra került, a projekt befejezésének várható időpontja: 2025. 03. 01. 

További információ kérhető:

Kistarcsa Város Önkormányzata
Cím: 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48.
Telefon: +36-28 470-711
E-mail: hivatal@kistarcsa.hu
Honlap: www.kistarcsa.hu

Tetejére
Az oldal működéséhez elengedhetlenül szükséges sütik engedélyezése
Statisztikai sütik használatának engedélyezése
Közösségi portál kapcsolat használatának engedélyezése